Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Antep İşi Nakışı” UNESCO Yolunda

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı’nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınması için yürütülen çalışmalar kapsamında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde

Toplantıda hem geleneğin korunması hem de dünyaya tanıtılması için izlenecek yeni yol haritası ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada, Gaziantep Kent Konseyi, üniversitelerden akademisyenler, GASMEK temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurum yetkilileri bir araya geldi. Katılımcılar, “Antep İşi”nin üretim sürecinden tanıtım stratejilerine, kültürel değerden ekonomik katkıya kadar birçok başlıkta fikir alışverişinde bulundu. Toplantının sonunda çalışma komisyonları oluşturuldu.

Şahin: “Emanetlerimizi dünyaya anlatmalıyız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kültürel mirasın korunarak geleceğe taşınmasının önemine vurgu yaptı:

“En önemli şey bizi biz yapan değerler. Bazen bir Antep işi olarak karşımıza çıkıyor. 1800’lü yıllardan gelen çok büyük bir emanet var elimizde. Bu emanetleri gelenekten geleceğe, yerelden evrensele taşıyıp dünyaya anlatmamız gerekiyor.”

Şahin, ayrıca kutnu kumaşının UNESCO yolculuğunu hatırlatarak, Antep İşi Nakışı’nın da aynı başarıyı yakalaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti.

“Biz bugünün tanıklarıyız ama dünden gelen büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Antep İşi, geleceğe taşıyacağımız en özel kültürel değerlerden biri.”

UNESCO süreci devam ediyor

Antep İşi Nakışı, bu yıl UNESCO’nun 20. Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda değerlendirilmek üzere Türkiye tarafından aday gösterildi. Süreç kapsamında Gaziantep’te yapılan çalışmalarla hem dosyanın içeriği zenginleştiriliyor hem de şehrin kültürel hafızasına sahip çıkılıyor.