Gaziantep’in 8 bin yıllık tarihi geçmişine ışık tutan Dülük Antik Kenti için Şehitkamil Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve kazı koordinasyon başkanlığı arasında destek protokolü imzalandı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Büyükşehir Başkan Vekili Halil Uğur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz ve Dülük Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay da katıldı.
“GAZİANTEP TURİZM BAŞKENTİ OLACAK”
Törende konuşan Başkan Umut Yılmaz, tarihi mirasa sahip çıkmanın belediyeciliğin asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Yaklaşık 8 bin yıllık geçmişiyle nice medeniyetlere ev sahipliği yapan bu kadim şehirde sadece seyirci kalamayız. Bizim görevimiz park ve asfalt yapmakla sınırlı değil. Tarihi mirasımızı korumak ve çocuklarımıza onurla bırakmak da en az o kadar önemli. 2 yılda bitmesi gereken işi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Gaziantep’in turizm başkenti olacağına yürekten inanıyorum.”
“UMUT BAŞKAN ÇOK GÜZEL BİR İŞ YAPIYOR”
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında Gaziantep’in arkeolojik zenginliğine dikkat çekerek, Başkan Umut Yılmaz’ın çabasını şu sözlerle takdir etti:
“Karkamış, Zeugma, Rumkale, Yesemek ve Dülük… Bu şehirde 5 büyük antik kentte kazı çalışmaları sürüyor. Umut Başkanım ve ekibi çok doğru bir iş yapıyor. Belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini göstererek bu mirasa sahip çıkıyor. Kendisini ve ekibini kutluyorum.”
DÜLÜK, DÜNYAYA AÇILIYOR
İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz da Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür ederken, Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay ise Dülük’ün inanç turizmi açısından dünya çapında bir merkez olabileceğini vurguladı.
“Bugün Gaziantep turizmi için önemli bir gün. Başkanımızın verdiği destekle Dülük Antik Kenti, inanç turizminde dünya çapında tanınabilecek bir merkez haline gelebilir.”
Şehitkamil Belediyesi’nin bu tarihi adımıyla, Gaziantep’in kültürel mirasına sahip çıkma yolunda önemli bir ilerleme daha kaydedildi.